Цените на природния газ в различните страни от Европейския съюз (ЕС)

...
Цените на природния газ в различните страни от Европейския съюз (ЕС)
Коментари Харесай

Борел: Цените на природния газ в ЕС са се увеличили с 6-10 пъти

Цените на естествения газ в другите страни от Европейския съюз (ЕС) през тази година са се нараснали с 6-10 пъти по отношение на 2021 г. Това написа в блога си Жозеп Борел, висш представител на Европейски Съюз по външната политика.

" Цените на газа в Европейски Съюз през днешния ден са 6-10 пъти по-високи, в сравнение с преди година, което оказва огромен напън върху цените на електрическата енергия ", сподели той.

Русия направи доста повече, с цел да построи резистентност на западните наказания, в сравнение с Европейският съюз, за ​​да усили способността си да се оправя с спиранията в доставките на газ, написа Борел.

Той направи това изказване преди визитата си в Съединените щати, където Енергийният съвет ЕС-САЩ ще заседава в понеделник.

" През последните години Русия увеличи устойчивостта си пред икономическите наказания посредством струпване на валутни запаси, тя направи повече от нас в Европейския съюз, с цел да се оправи с евентуалните спирания в доставките на газ, писа той.

В мнението си, той приканва за " незабавно обсъждане на опцията за основаване на стратегически газови запаси в Европейски Съюз и взаимни покупки на газ от страните от Европейски Съюз, което се предлага от Европейската комисия ".

Европейски Съюз ще разиска със Съединени американски щати в понеделник намаляването на зависимостта от съветския газ и доставките на американски полутечен природен газ за Европа.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР